СБУ перехопила розмову бойовиків: загибель солдатів РФ в Україні приховують, підміняючи документи

07 лютого 17:52

"Вантаж-200" з тілами загиблих росіян з території України направляють у спеціально створений центр в Ростові-на-Дону.

 

Служба безпеки України викрила схему приховування фактів загибелі військових Російської Федерації в Україні, повідомляє прес-служба СБУ.

"Росія намагається приховати від свого народу факти загибелі громадян РФ в Україні. Впроваджена злочинна схема підміни документів на тіла загиблих росіян", - йдеться в повідомленні на каналі СБУ в YouTube.

Із травня 2014 року "вантаж-200" з тілами загиблих росіян з території України направляють у спеціально створений центр в Ростові-на-Дону.

Так, СБУ 4 лютого перехопила розмову відповідального за відправку вантажів 200" по Південному федеральному округу РФ, російського офіцера Євгена Анатолійовича з позивним "Вождь" з ватажком терористів так званої "ДНР" з прізвищем Беззаконний.

Раніше повідомлялося, що Росія почала відправляти "вантаж-200" в анексований Крим. Як заявляла правозахисниця Олена Васильєва, за інформацією отриманих від російських солдатів, тільки мала частина убитих потрапляє в Росію. Більшість ховають на Донбасі. Всього, на думку Васильєвої, на Донбасі загинуло більше п'яти тисяч російських солдатів, але родичів у Росію доставили не більше тисячі "вантажем-200".