СБУ передала до суду справу росіянина, який воював у Донбасі на боці бойовиків

08 листопада 17:42

За даними слідства, росіянин воював поблизу Первомайська та Станиці Луганської.

 

Служба безпеки України завершила слідство щодо громадянина Росії, який воював у Донбасі на боці бойовиків, та передала до суду справу. У разі визнання росіянина винним, чоловіку загрожує від восьми до 15 років позбавлення волі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-служба Управління СБУ у Львівській області.

"Слідчий відділ Управління СБ України у Львівській області завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно громадянина Російської Федерації, який воював на боці терористів", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, мешканець Казані на прізвисько "Шаман" був учасником терористичного угруповання "брянка ссср". Чоловік пройшов снайперську підготовку під керівництвом інструкторів з РФ та воював проти сил АТО поблизу Первомайська та Станиці Луганської на Луганщині.

"За результатами проведення досудового розслідування обвинувальний акт за ч. 1 ст. 258-3 (участь в терористичній організації) Кримінального кодексу України щодо російського терориста скерований до суду", - додали у прес-службі.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Генеральна прокуратура України повідомила про підозру бойовика терористичного угруповання "ЛНР" у рамках кримінальної справи про артилерійські обстріли житлових кварталів у 2015 році. Жертвами обстрілів стали 20 цивільних осіб.