Савченко спростувала чутки про свою втечу, опублікувавши фото візиту в Страсбург

13 березня 06:34

Вона перебуває з робочою поїздкою в Європейському парламенті.

 

Народний депутат Надія Савченко вирішила довести, що не тікала від виклику СБУ на допит у справі колишнього парламентера Володимира Рубана, й, попри чутки, не перебуває в Росії. Вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook світлини із Європарламенту.

"Триває робоча поїздка в Європейський Парламент в Страсбурзi де проходить парламентська сесiя. Основною темою зустрічей з європарламентарями голови ПП "Громадсько-політична платформа Надії Савченко", народного депутата Надії Савченко є визволення українських політв'язнів в РФ і полонених на окупованих територіях", - йдеться в одному з дописів нардепа.

Також вона заслухала звіт генсека Ради Європи з питань порушення прав людини, зокрема, в анексованому Криму та окупованому Донбасі.

"Триває заслуховування звіту Генерального Секретаря Ради Європи з питань порушення прав людини в Туреччині (Страсбург, сесія ПАРЄ). Також розглядалося питання порушення прав людини на окупованих Росією територіях України і в анексованому Криму. Пан Ягланд висловив думку, що Росiйська Федерація може втратити право участi та голосу в мiжнародних iнституцiях через вiдмову нею виконувати судовi рiшення Мiжнародного Страсбурзького Суду з прав людини", - зазначила Савченко.

Раніше генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що Савченко у вівторок, 13 березня, викликається на допит в СБУ у зв'язку з розслідуванням у кримінальному провадженні проти керівника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.

Однак у прес-службі нардепа зазначили, що повісток, запрошень чи будь-яких інших документів Савченко не отримувала.

Нагадаємо, керівника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана затримали на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Майорське" у четвер, 8 березня. Під виглядом переселенця він намагався провезти на підконтрольну Україні територію партію зброї, захованої в меблях.

Докладніше читайте в матеріалі DT.UA "Мирний парламентер і підозрюваний "терорист": що відомо про арештованого Рубана?"