Рятувальники локалізували пожежу в центрі Києва

16 сiчня 17:43

Однак ДСНС і громадськість досі називають різні адреси, де виникла пожежа.

 

Пожежу в триповерховому нежилому будинку в центрі Києва локалізували, повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій. При цьому загрози розповсюдження вогню на сусідні будівлі більше немає. З будівель, розташованих поруч, евакуювали 12 осіб.

"О 16.47 пожежу на площі 700 кв. м локалізовано", - зазначено на сайті ДСНС.

У свою чергу прес-секретар Держслужби з надзвичайних ситуацій у Києві Світлана Водолага зазначила, що загрози розповсюдження вогню на сусідні будівлі немає.

"На будинки, розташовані поруч, подані стовбури (води) в їх захист. З будинку, якому загрожував вогонь (знаходиться зліва від спалахнув), евакуйовано 12 осіб. Жертв і постраждалих, попередньо, немає", - повідомила вона.

Однак, згідно з оприлюдненими в соціальних мережах та ЗМІ фотографіями, пожежа спалахнула на вулиці Грушевського, 4-Б. Будинок розташований у дворі будівлі готелю "Дніпро".

Цю ж інформацію підтвердив народний депутат фракції "Батьківщина" Ігор Луценко на своїй сторінці в Facebook. За його словами, раніше з будинку на вулиці Грушевського зняли охоронний статус. На його місці фірма, пов'язана з екс-міністром освіти Дмитром Табачиком, планувала побудувати новий висотний будинок.

"Зараз горить будинок за адресою Грушевського, 4-б. Цей будинок свого часу кілька днів побув пам'яткою, а потім забудовник - на той час фірма, пов'язана з міністром Табачником - поклопоталися, щоб такий статус зник. Зараз зникає і сама будівля, в результаті впливу, я підозрюю, тих же сил. На цьому місці хотіли побудувати 160-метровий хмарочос, готель. Думаю, і зараз хочуть. Тому й горить", - написав Луценко.

Як повідомлялося, в центрі Києва в незаселеному будинку спалахнула пожежа. При цьому ГУ ДСНС повідомляло про те, що загоряння виникло на вулиці Хрещатик, 1/2, а очевидці говорили про пожежу по вулиці Грушевського, 4-Б. До гасіння пожежі залучили 16 одиниць техніки та 70 осіб особового складу.