Розслідуванням загибелі п'ятьох поліцейських під Києвом займеться Генпрокуратура

04 грудня 13:34

Невдало. спецоперацією поліції і КОРДу, яка призвела до загибелі людей, буде займатися інше відомство.

 

Розслідуванням загибелі п'яти поліцейських у селі Княжичі Київської області займеться Генеральна прокуратура, повідомив директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко

"Детально буде вивчати, розслідувати Генеральна прокуратура, тому всі деталі і всі оцінки будуть у прокуратури", - сказав він на брифінгу для ЗМІ.

За його словами, на даний момент відомо, що в селі Княжичі проводилася спеціальна операція київського карного розшуку за підтримки спецпідрозділу КОРД по затриманню зловмисників, які підозрювалися у серії грабежів в Києві і області.

"Під час цієї спецоперації на місці події прибув підрозділ поліції охорони після того, як в одному з сусідніх будинків спрацювала охоронна сигналізація. Поліцейські охорони прибули на місце і затримали двох осіб, які були оперативними працівниками поліції. І в цей час сталася перестрілка між ними. Внаслідок цієї перестрілки п'ятеро загиблих", - повідомив він.

За його словами, в Нацполіція проведе власне службове розслідування і всі результати надасть прокуратурі. "Прокуратура буде проводити слідство, буде реєструвати кримінальне провадження", - розповів Шевченко.

"Поки що це все, що я можу сказати про що сталася сьогодні вранці, в темну пору доби, по суті, о четвертій годині ранку", - повідомив він.

Раніше радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що під час спецоперації із затримання грабіжників в селі Княжичі під Києвом через неузгоджені дії загинули двоє співробітника Держслужби охорони, двоє поліцейських і співробітник спецпідрозділу КОРД.