Розслідування вбивства сина Соболєва передали до ГСУ Нацполіції

14 сiчня 08:50

На цьому наполягав батько хлопчика, депутат Київської облради В'ячеслав Соболєв.

 

Офіс генерального прокурора передав розслідування вбивства трирічного сина депутата Київської облради В'ячеслава Соболєва до Головного слідчого управління Національної поліції. Хлопчик загинув під час замаху на депутата у грудні 2019 року.

"Офіс генерального прокурора доручив здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом нападу на родину місцевого депутата та вбивства його 3-річного сина Головному слідчому управлінню Національної поліції України", - повідомляє пресслужба прокуратури.

У справі також змінено групу прокурорів, тепер процесуальне керівництво у цьому провадженні здійснюватиме Офіс генпрокурора.

Зазначимо, на передачі розслідування до ГСУ наполягав батько вбитого хлопчика. "Я з великою повагою ставлюсь до тих хлопців, які працюють сьогодні, але в ГСУ мають набагато більше фізичних та технічних можливостей", - пояснював він.

Нагадаємо, ввечері 1 грудня невідомі обстріляли позашляховик Range Rover на розі вулиць Льва Толстого і Тарасівської у Києві. Смертельне поранення дістав трирічний син депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва.

Виконавцями вбивства слідство називає учасників АТО, ексбійців батальйону "Аратта" Української добровольчої армії Андрія Лаврегу та Олексія Семенова. 3 грудня затриманим оголосили підозру, суд відправив їх під арешт на два місяці. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення. Організатором вбивства слідство вважає 25-річного громадянина РФ, його ім'я не розголошується.

Сам Соболєв рекомендував вісьмом особам, яких він вважає причетним до вбивства, пройти перевірку на поліграфі. За його словами, на це зголосився лише колишній депутат від "БПП" Олександр Грановський.

Докладніше про подію читайте в матеріалі DT.UA "Вбивство трирічного сина Соболєва: що відомо про замах на депутата".

Уродженець Єнакієвого Донецької області В'ячеслав Соболєв в 2015 році був обраний до Київської облради від партії "Блок Петра Порошенка". У 1997 році він заснував мережу супермаркетів "Обжора" і за десять років продав бізнес. У 2005-2006 роках Соболєв був заступником мера Донецька, у 2010-2011 очолював ДП "Нафтогазмережі" - дочірнє підприємство НАК "Нафтогаз України", й обіймав посаду заступника голови правління "Нафтогазу".