Розмінування на Луганщині: за добу знайшли 35 вибухонебезпечних предметів

14 серпня 10:42

Обстежували місцевість у Станиці Луганській та Попаснянському районі.

 

Під час перевірки місцевості у селищі Станиця Луганська та у Попаснянському районі Луганської області у вівторок, 13 серпня, виявили та знищили 35 вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляє у соцмережі Facebook Головне управління ДСНС України на Луганщині.

"Загалом, було обстежено 0,83 га території області, де було виявлено, вилучено та знищено 35 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: дев'ять артилерійських снарядів, сім мінометних мін та 19 ручних гранат", - йдеться у повідомленні.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій нагадали, що розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери.

Як повідомлялося, Тристороння контактна група на засіданні у Мінську погодила початок розмінування біля мосту в Станиці Луганській, і 1 серпня піротехніки ДСНС взялися до роботи.

8 серпня голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький повідомив про завершення першого етапу розмінування на території Луганської області. Зокрема, було розміновано території н.п. Красний Деркул, Широкий й Красна Талівка Станично-Луганського району, а також село Нижньобараниківка Біловодського району. Розмінування території навколо КПВВ "Станиця Луганська", зокрема, біля зруйнованого мосту триває.

З липня 2014 піротехнічними підрозділами ДСНС очищено понад 6,6 тис. га території, виявлено, вилучено та знищено близько 77,8 тис. вибухонебезпечних предметів.