Розборки в Луганську: жителів не випускають із міста

24 листопада 10:15

Бойовики продовжують блокувати роботу місцевого телебачення і радіо.

 

В окупованому Луганську у п'ятницю, 24 листопада, бойовики досі тримають в оточення місцевий обласний телеканал, який зараз називається Луганськ 24. Як пише LIGA.net з посиланням на джерела в місті, біля будівлі перебувають кілька людей з автоматами, у деяких на руках - нашивки Беркут, однак військової техніки у місті практично немає. Також жителям міста не дозволяють виїжджати за його межі.

"Ситуація після зняття оточення вчора з будівлі Луганської ОДА практично не змінилася, вони (бойовики) з ранку були тільки біля місцевої ТРК", - розповів журналістам місцевий житель.

Мовлення сепаратистського телеканалу немає в місті, починаючи з 21 листопада. За словами луганчан, із місцевого телебачення і радіо нічого не працює. Транслюють тільки російські телеканали. У той же час, людей і автомобілів у місті стало більше.

"Вузи, школи і лікарні працюють у звичайному режимі", - додала лучанка Марина.

Медики однієї з лікарень міста сьогодні розповіли LIGA.net, що вчора кількість людей, які зверталися за наданням медичної допомоги у зв'язку з перенесеним стресом і підвищенням артеріального тиску, збільшилася.

"Звернень зафіксовано більше, вся ситуація в місті, безумовно, негативно позначається на нервах", - розповів лікар однієї з лікарень.

У той же час виїхати з міста майже не можливо.

"Так, нам заборонили їхати, я не змогла виїхати навіть за вагомої причини. Коли дозволять - не знаю. Багато залежить від того, що тут буде відбуватися", - зазначила інша мешканка Луганська.

23 листопада повідомлялося, що оточення біля будівлі колишньої Луганської облдержадмістрації, де раніше забарикадувався ватажок місцевих бойовиків і ставленик Кремля Ігор Плотницький, знято.

Читайте також: Екс-"голова МВС ЛНР" стверджує, що Луганщина могла повернутися до складу України

Нагадаємо, вранці у вівторок, 21 листопада, центр окупованого Луганська оточили озброєні бойовики без розпізнавальних знаків, а під "управління МВС" підігнали БТР. Звільнений міністр" Ігор Корнет забарикадувався в будинку разом з лояльним йому колишнім спецпідрозділом "Беркут".

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували прибуття в Луганськ військової техніки і бойовиків.

У четвер, 23 листопада, в мережі з'явилося відео, на якому нібито зафіксовано прибуття ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького в московський аеропорт.

Про хронологію подій в окупованому Луганську та їх розвиток читайте в матеріалі ZN.UA "Переворот в "ЛНР": що відбувається в окупованому Луганську".