Російські військові в Донбасі проводять ротацію в денний час доби - ІС

26 квiтня 13:08

Військові та найманці країни-агресора перестали ховатися і перекидають колони техніки відкрито.

 

Російсько-терористичні війська протягом останнього тижня активно перекидають через Дебальцеве техніку та особовий склад, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Техніка перекидається з Луганська в Донецьк, в тому числі і в денний час доби, зазначає координатор. Іноді перекидання здійснюється великими колонами – до складу однієї з них, за даними групи, входило близько 20 автомобілів, у тому числі з установленими зенітними установками типу ЗУ-23-2, і двома сотнями військовослужбовців у камуфляжній формі російського зразка.

При цьому раніше перекидання техніки і особового складу російських військ в районі Дебальцевого проводилося виключно в нічний час і по об'їзній дорозі між трасами М-04 і М-03, без проїзду вулицями міста.

Крім того, Росія продовжує поставляти зброю бойовикам. Так, в район Старобешевого через станцію "Новий Світ" з території РФ прибули чотири одиниці авіадесантних самохідних артилерійських знарядь 2С9 "Нона-С" калібру 120 мм.

"Машини призначені для подальшого перекидання в Донецьк для формування нових мобільних груп по типу легкої піхоти – раніше для цих цілей в Будьонівський район міста були перекинуті російські бойові броньовані машини БТР-82А і БПМ-97 "Постріл"", - пише Тимчук.

Нагадаємо, раніше у звіті Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI) повідомлялося про те, що бойовики на сході України отримали від Росії танки та іншу бронетехніку, а також протитанкове озброєння і зенітні ракети.

Раніше повідомлялося, що останнім часом РФ активізувала перекидання в ОРДЛО військової техніки, зброї і військових через неконтрольовану українським урядом частину кордону.