Російські силовики проводять обшуки у селі під окупованим Судаком

19 вересня 16:49

ФСБ прийшла з обшуками до будинків кримських татар у Сонячній Долині.

 

Російські силовики в анексованому Криму знову прийшли з обшуками до будинків кримських татар, повідомляє телеканал ATR із посиланням на власні джерела.

Близько опівдня у четвер, 19 вересня, ФСБ Росії розпочало обшуки в селі Сонячна Долина (Судак). "Близько 20 хвилин тому розпочався обшук у сім'ї кримських татар. Проводить ФСБ", - повідомив журналістам їх співрозмовник.

Подробиці й обставини обшуків з'ясовуються.

З початку анексії українського Криму в 2014 році Росія проводить послідовну політику тиску на кримських татар за їхню проукраїнську позицію. Російські силовики регулярно приходять з обшуками до їхніх будинків, кримських татар заарештовують і судять за сфабрикованими обвинуваченнями у нібито "тероризмі" і "екстремізмі".

Генеральна Асамблея ООН в своїх резолюціях неодноразово засуджувала незаконні дії країни-окупанта і закликала її дотримуватися прав людини. 22 грудня 2018 року Генеральна Асамблея ООН прийняла нову резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна".

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні продовжує фіксувати порушення в Криму і констатує, що жодного поліпшення за останні місяці на окупованому півострові не відбулося. Докладніше читайте в матеріалі Тетяни Курманової "Права людини в Криму: без змін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".