Російська влада не пустила представника ОБСЄ до Сущенка

02 грудня 15:31

Міятович повідомили, що справа Сущенка знаходиться поза її мандатом.

 

Влади Російської Федерації не дозволили представника ОБСЄ з питань свободи медіа Дуні Міятович відвідати незаконно затриманого в Москві та арештованого українського журналіста Романа Сущенка, йдеться в звіті Міятович.

Зазначається, що 3 листопада представник ОБСЄ повторно написала листа главі МЗС РФ Сергію Лаврову з проханням відвідати кореспондента "Укрінформу". Міятович також зазначила, що Сущенко - єдиний іноземний журналіст, який перебуває під арештом у регіоні ОБСЄ і єдиний іноземний журналіст, заарештований в Російській Федерації.

"Я також висловив готовність зустрітися з відповідними органами для обговорення питань, пов'язаних зі свободою ЗМІ", - зазначила вона.

Тим не менш, 11 листопада Міятович отримала відповідь від влади про те, що справа виходить за межі її мандата.

"Мене знову запевнили, що затримання Сущенка не пов'язане з його професійною діяльністю, а журналісту були надані всі процесуальні пільги", – додала представник ОБСЄ.

Лефортівський суд Москви 28 листопада продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенко на два місяці – до 30 січня 2017 року. У зв'язку з цим МЗС України висловив протест.

Нагадаємо, 3 жовтня Федеральна служба безпеки РФ підтвердила затримання в Москві українського журналіста Романа Сущенка, назвавши його кадровим співробітником української військової розвідки. Проти українського громадянина відкрили кримінальне провадження за статтею "шпигунство".

На поточний момент Сущенка внесли у список з обміну заручників.

Детальніше про обставини арешту Сущенко, умови його утримання в СІЗО і перспективи кримінальної справи проти нього читайте в інтерв'ю з адвокатом Марком Фейгіним на сайті ZN.U