Російська держкомпанія почала постачання авіапалива в ОРДЛО - ЗМІ

07 грудня 04:10

З 15 по 28 листопада "Промсырьеимпорт" поставив дві партії авіаційного гасу.

 

Державна компанія "Промсырьеимпорт", яка належить Міненерго РФ, у листопаді почала постачання авіаційного гасу на окуповані райони Донецької і Луганської областей. Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на дані російської залізниці.

Наголошується, що з 15 по 28 листопада "Промсырьеимпорт" поставив залізничним транспортом дві партії авіаційного гасу загальним обсягом близько 65 000 кг.

"Цього об'єму вистачить на 20 годин польоту таких літаків як Airbus A321 і Boeing 737-800, або 5 годин польоту літака Ан-124 "Руслан", - пише видання.

Згідно з даними російської залізниці, гас був відвантажений на Ровеньківську нафтобазу в Луганській області, якою володіє "заступник міністра енергетики ЛНР" Олександр Мельничук.

Видання також зазначає, що "Промсырьеимпорт" залишається монопольним постачальником бензину і дизельного палива на окуповані території Донбасу. Всього в листопаді до ОРДЛО з Росії було поставлено 15,3 тисяч тонн нафтопродуктів (крім скрапленого газу) на загальну суму близько 11 млн доларів.

"Промсырьеимпорт" закуповує всі нафтопродукти для ОРДЛО у нафтопереробних заводів "Башнефти" (належить "Роснефти"). Восени 2016 року РНБО вніс "Башнефть" у санкційний список", - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, що раніше з'явилися повідомлення про нібито випадки поставок Росією палива для радикального ісламістського руху "Талібан". Як повідомляли ЗМІ, Росія ось уже півтора року фінансує бойові загони талібів в Афганістані, щоб послабити протиборче угруповання "Ісламська держава" та насолити США і НАТО.