Росіянину заборонили в'їзд до України за спробу підкупу прикордонників

13 сiчня 23:11

Громадянин РФ не зміг пояснити мету свого візиту в Україну і спробував "вирішити питання" за допомогою грошей.

 

Громадянин Російської Федерації безуспішно намагався дати хабар українським прикордонникам, щоб потрапити до України. Під час оформлення пасажирів, які прибули з території так званої "Придністровської молдавської республіки", співробітники пропускного пункту "Кучурган-Первомайськ" в Одеській області в суботу, 12 січня, виявили іноземця, який не зміг пояснити мету свого візиту в Україну і спробував дати військовослужбовцю Держприкордонслужби 1000 рублів (близько 420 гривень за курсом НБУ , - Ред.) хабара, повідомили в Держприкордонслужбі.

За даним фактом до поліції скерували повідомлення про виявлення правопорушення з ознаками, передбаченими ч. 369 Кримінального кодексу (дача хабара), а росіянину на три роки заборонили в'їзд до України.

"Державна прикордонна служба україни ще раз звертається до громадян із проханням не створювати прецеденти і не намагатися в будь-якій формі, в тому числі шляхом пропозиції коштів, вплинути на прийняття правового рішення прикордонниками", - попередили в ДПСУ.

Під час військового положення, що діяло з 26 листопада по 26 грудня, ДПСУ тимчасово припинила впускати в Україну громадян РФ чоловічої статі у віці від 16 до 60 років, і заборонила іноземцям перетинати админграницу з окупованим Кримом.

Всього за час дії воєнного стану прикордонники не пустили в Україну 1650 росіян.Крім того, з 26 грудня по 11 січня, прикордонники відмовили у в'їзді в Україну ще 800 громадянам РФ.

Після завершення військового положення РНБО рекомендував ДПСУ продовжить здійснювати посилену охорону українсько-російського кордону і посилену перевірку громадян РФ, що в'їжджають до України.

Детальніше про підґрунтя введення воєнного стану читайте у статті Сергія Рахманіна "Колаптоїдний воєнний стан" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".