Росіянин за хабар намагався отримати український паспорт

21 сiчня 10:00

Він перебуває в розшуку на території Росії за економічні злочини.

 

У Луганській області співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили схему легалізації в Україні іноземців та осіб з окупованих територій, повідомили в прес-службі СБУ.

"На початку січня в СБ звернувся начальник одного з міських відділів Державної міграційної служби. Він повідомив, що йому пропонують хабар за видачу українського паспорта за підробленими документами", - розповіли в прес-службі УСБУ "Укрінформ".

Співробітники спецслужби оперативно встановили особу зловмисника. Ним виявився громадянин РФ, який перебуває в розшуку на території Росії за економічні злочини. В Україну він прибув, скориставшись документами іншої людини – жителя АР Крим.

Незабаром зловмисник фіктивно одружився, змінив прізвище і спробував отримати паспорт громадянина України. Правоохоронці затримали правопорушника у службовому приміщенні Міграційної служби після передачі хабара чиновнику і отримання паспорта.

Читайте також: Українцям більше не потрібні паспорти для обміну валюти

Раніше повідомлялося, що "влада" анексованого Росією Криму надають привілеї "громадянам" "ДНР" і "ЛНР"", шукають роботу на півострові.