Росіяни знову заблокували переговори ТКГ про "хлібне перемир'я" і звільнення заручників

02 липня 21:08

Наступний раунд консультацій в Мінську заплановано на 17 липня.

 

Учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську в черговий раз не змогли досягти якогось прогресу в переговорах про введення режиму тиші в зоні ООС і звільнення українських заручників у ОРДЛО. Прессекретарка другого президента України Леоніда Кучми Дарка Олефір повідомила, що переговорний процес знову заблокували представники Росії.

"У зв'язку з позицією РФ не вдалося досягти жодного прогресу ані щодо впровадженню "хлібного перемир'я", ані домовитися про звільнення утримуваних осіб", - написала Олефір на своїй сторінці в Facebook.

Вона зазначила, що українська сторона не заперечує проти обміну утримуваних осіб у форматі "всіх встановлених на всіх встановлених", однак пропонує прискорити процес "покроковим виконанням формули".

Представниця Кучми висловила надію, що наступний раунд консультацій ТКГ 17 липня буде продуктивнішим.

Як повідомлялося, учасники ТКГ у Мінську 19 червня не змогли узгодити чергове "хлібне перемир'я". Перед цим росіяни зірвали оголошення "великоднього перемир'я".

Однак 26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Після відведення військ вогнева активність окупантів в зоні ООС лише посилилася.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".