Росія за тиждень перекинула в Донбас не менше 150 одиниць військової техніки і озброєння – ІС

07 липня 10:59

На окупованих територіях зростає кількість кадрових військовослужбовців РФ.

 

Протягом останнього тижня спостерігалася активна перекидання в окуповані райони Донбасу з території Росії через КПП "Успенка" військової техніки та озброєння, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"Не менше 150 одиниць, у т. ч. ББМ, танки, артилерія, вантажівки з особовим складом і боєкомплектом)", - пише він.

Також в Маркіне (Новоазовський район) з території РФ зайшла колона військової техніки (не менше 30 одиниць). Крім того, в районі н. п. Сніжне та Торез фіксується збільшення кадрових військовослужбовців РФ.

"Нблюдается прибуття нових підрозділів ЗС РФ, однак про ротації мова не йде - військовослужбовці, дислоковані в цьому районі раніше, свої позиції не покидають", - зазначає координатор "ІС".

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, бойовики стягують артилерію на Світлодарьский виступ. Відповідний наказ отриманий від командування Центру територіальних військ Південного У ЗС РФ. Аналогічну інформацію повідомляла раніше група "Інформаційний спротив". За їх даними бойовики підсилюють підрозділи в районі Светлодарскої дуги. В даному районі з'явилося відразу кілька "блукаючих" мінометних підрозділів.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.