Росія розпочала в окупованому Криму військові навчання з ракетними комплексами

23 квiтня 22:50

Метою навчань війська окупанта називають "виявлення кораблів умовного супротивника".

 

У анесованому Росією Криму окупанти почали проведення військових навчань, на яких армія агресора відпрацьовує "виявлення кораблів умовного противника", повідомляє проект Радіо Свобода Крим.Реалії з посиланням на прес-службу Чорноморського флоту Росії.

Згідно з повідомленням відомства, у навчаннях будуть задіяні берегові ракетні комплекси. У відомстві нагадали, що в Криму розміщені російські розрахунки ракетних комплексів "Бастіон" і "Бал". Командно-штабні навчання ракетної бригади Чорноморського флоту Росії відбувається на полігоні бойової підготовки в Криму.

"На наступному етапі навчання ракетники відпрацюють розгортання ракетних комплексів на місцевості і зміну вогневих позицій. Завершальним етапом залікового тактичного навчання стане виконання ракетниками завдань по виявленню умовних надводних цілей із подальшою передачею отриманих даних на командний пункт", - йдеться в повідомленні.

У лютому ракетны комплекси "Бастіон" і "Бал" Чорноморського флоту Росії вже проводили в Криму навчання по знищенню морських цілей.

У березні російська армія вже проводила навчання на 19 полігонах, у тому числі вздовж кордону з Україною, а також на окупованих територіях. У навчаннях були задіяні близько 8 тис. військовослужбовців і близько 1400 одиниць озброєння і військової техніки, в тому числі реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) "Торнадо", "Град" та "Ураган", самохідні артилерійські установки "Хоста", "Мста-С" і "Акація", самохідні протитанкові ракетні комплекси "Хризантема".

Також у березні Росія провела військові навчання в окупованому Криму, в яких брали участь повітряно-десантні війська, флот і повітряно-космічні сили РФ. За словами представника російських збройних сил, у навчаннях було задіяно понад 2500 десантників і 600 одиниць військової техніки.