Росія поширює фейки для дискредитації СБУ — розвідка

15 березня 15:10

Так командування Збройних сил РФ намагається протистояти дезертирству в ОРДЛО.

 

Командування Збройних сил Росії посилює заходи щодо запобігання випадкам дезертирства військових російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, поширюючи для цього фейкову інформацію, яка дискредитує Службу безпеки України, повідомило Міністерство оборони.

"Зокрема, у військах противника розгорнуто масштабну, т.зв. "роз'яснювальну роботу" з доведенням до всього особового складу, розроблених російськими спецслужбами інформаційно-пропагандистських матеріалів з дискредитації програми Служби безпеки України "На тебе чекають вдома", - повідомили в Міноборони з посиланням на Головне управління розвідки.

При цьому для залякування військовослужбовців російсько-окупаційних військ їм нав'язують неправдиву та викривлену інформацію про "жахливі наслідки" для тих, хто з власної волі перейде на підконтрольну Україні територію.

"Водночас російськими окупаційними адміністраціями вживаються заходи щодо посилення роботи контрольно-пропускних пунктів з метою унеможливлення виїзду військовослужбовців російських окупаційних військ на підконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей" підсумували в Міноборони.

Ранее ФСБ России заявила о том, что разоблачили украинца, который якобы собирал в аннексированном Крыму информацию и передавал ее Службе безопасности Украины. В свою очередь СБУ назвала соответствующую информацию фейком.