Росія перекинула в Донбас велику партію палива та 700 тонн "гумдопомоги" – ІС

01 листопада 11:27

82-й "гумконвой" прибув на схід України через пункти пропуску на тимчасово окупованій ділянці кордону.

 

Бойовики терористичних формувань "Л-ДНР" отримали з Росії 2 тисячі 300 тон палива та близько 700 тонн "гуманітарного вантажу", доставленого через пункти пропуску на тимчасово окупованій ділянці українсько-російського кордону, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Для забезпечення діяльності частин і підрозділів "1 і 2 АК" оперативного угруповання російських окупаційних військ за останній тижневий період з території Росії було доставлено близько 2 300 тонн ПММ (з/д. ст. "Борисівка" та "Ровеньки")", - пише координатор ІС на своїй сторінці в Facebook.

За даними Тимчука, так званий "гуманітарний вантаж" в Донбас доставив 82-й "гумконвой", через непідконтрольні Україні пункти пропуску "Ізварине" та "Успенка".

Зазначимо, ввезення так званої "гуманітарної допомоги" з РФ здійснюється з грубим порушенням норм міжнародного та українського законодавства. Українські військові неодноразово повідомляли про те, що обстріли їхніх позицій посилюються щоразу після того, як бойовики отримують підкріплення з російськими "гумконвоями".

Своєю чергою тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан заявив про те, що Росія маскує так званими "гуманітарними конвоями" військові поставки в Донбас.

Черговий 80-й "гумконвой" був відправлений на окуповані російськими військами території напередодні узгодженого Тристоронньою контактною групою (ТКГ) "шкільного перемир'я", яке діє на сході України з 00:00 29 серпня.