Росія депортувала з Санкт-Петербурга співробітника генконсульства України

13 серпня 21:43

Акція стала відповіддю на аналогічні дії відносно представника консульства РФ у Львові.

 

Росія оголосила персоною нон-грата співробітника генконсульства України в Санкт-Петербурзі. Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ, у вівторок, 13 серпня.

Раніше в СБУ повідомили, що у Львівській області викрили місцевого жителя, який збирав розвіддані для спецслужб РФ і передавав їх "російському розвіднику під дипломатичним прикриттям", дипломата вже видворено з України.

У МЗС РФ, у свою чергу, відзначили, що СБУ три місяці зволікала з оприлюдненням цієї інформації.

"Ще в травні 2019 року українські спецслужби влаштували чергову провокацію, безпідставно оголосивши співробітника Генерального консульства Росії у Львові persona non grata. Будь-яких доказів його протиправної діяльності, що виходить за рамки виконання професійних обов'язків, пов'язаних з роботою консульської установи, за звичаєм пред'явлено не було", - заявили в МЗС РФ.

Минулого тижня співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали в Черкаській області громадянина Росії, коли той готував диверсію на стратегічно важливому військовому об'єкті - аеродромі.

Оперативники задокументували, що іноземець виготовляв вибухові речовини і саморобні вибухові пристрої. Також він проводив розвідку на територіях, прилеглих до військового аеродрому Збройних Сил України.