Родичі загиблих на Майдані будуть отримувати пенсії

16 грудня 18:41

Сім'ї загиблих учасників Майдану отримали додаткові гарантії. Президент підписав закон.

 

Президент України Петро Порошенко підписав закон про призначення пенсії у зв'язку з втратою годувальника членам сімей осіб, загиблих під час участі в Революції гідності.

Прийнятий Верховною Радою закон № 804-VIII вносить статтю 36 закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" і регулює питання призначення пенсії членам сімей осіб, які загинули внаслідок поранення, каліцтва, контузії або інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час участі в масових акціях громадянського протесту в Україні в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року.

У жовтні Верховна Рада розширила соціальні гарантії на членів сімей осіб, які загинули або померли внаслідок поранення, каліцтва, контузії або інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час участі в Революції гідності (під час участі в масових акціях громадянського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію і проти режиму Януковича).

Уряд України неодноразово виділяв допомогу сім'ям героїв Небесної сотні. Зокрема, в цьому році одноразова допомога буде складати 121 тис. грн для сімей загиблих і 60 тис. грн для важкопоранених на Майдані.