Роботи на Шулявському шляхопроводі йдуть за графіком — Кличко

16 травня 11:04

Напередодні компанія-реконструктор заявила про можливість дефолту.

 

Мер Києва та голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко заявив, що попри рішення Антимонопольного комітету щодо діяльності компанії "Північно-український будівельний альянс", яка проводить реконструкцію на Шулявському шляхопроводі, будівельні роботи на об'єкті тривають за графіком.

"Роботи зі зведення Шулявського мосту тривають за графіком. Наші плани – до кінця цього року відкрити рух транспорту новим Шулявським шляхопроводом", – сказав Віталій Кличко в ефірі телеканалу "Прямий".

Антимонопольний комітет України оштрафував дотичні до народного депутата та столичного забудовника Максима Микитася компанії "Північно-український будівельний альянс" і "Спецбуд-плюс" – за антиконкурентні узгоджені дії під час тендерів на будівництво лікарні Амосова та гімназії у Києві на загальну суму майже 150 мільйонів гривень із забороною брати участь у тендерах строком на три роки.

У свою чергу компанія "Північно-український будівельний альянс" заявила, що 71,45 мільйона гривень штрафу їй не під силу і вона може збанкротувати та припинити свою діяльність, у тому числі щодо реконструкції Шулявського шляхопроводу у Києві.

Шулявський шляхопровід частково обвалився у лютому 2017 року. Як повідомляло DT.UA, шляхопровід був визнаний аварійним ще у 2013 році, його реконструкція була перенесена на 2015 рік, але так і не відбулася. Тендер на проведення робіт виграла фірма ТОВ "Північноукраїнський будівельний альянс", яка належить помічникові народного депутата Максима Микитася.