РНБО прогнозує активізацію терористів у східних регіонах України

22 травня 12:25

Біля Ростова-на-Дону діє військова база, на якій готують терористів для відправки на територію української держави.

 

Секретар РНБО України Андрій Парубій повідомив, що найближчим часом українські силовики очікують активізації діяльності незаконних збройних формувань на території східних регіонів України.

"Ми очікуємо в найближчі дні посилення їхньої активності", - повідомив він на брифінгу в четвер, 22 травня в Києві.

За словами Парубія, в Україну, як і раніше, намагаються прорватися з Росії озброєні особи з метою дестабілізації ситуації.

"Біля Ростова-на-Дону виявлено військову базу, на якій готують терористів для відправки на територію української держави. Це не тільки підтверджено нашою розвідкою, це підтверджують і полонені, яких українські військовослужбовці взяли в полон, і вони дають свідчення з приводу цієї бази", - сказав він.

За його інформацією, в даний час на цій базі знаходиться до 1 тис. осіб, яких навчають російські офіцери.

Парубій також додав, що у ніч на четвер на українських військовослужбовців було скоєно чотири атаки з боку незаконних збройних формувань.

"Було здійснено чотири одномоментні атаки", - повідомив Парубій. За його словами, всі ці атаки озброєних осіб українські силовики змогли відбити.

"За всіма позиціями бойовики були відбиті і зазнали значних втрат", - сказав він.

При цьому, за словами Парубія, втрат зазнали і українські військовослужбовці. Він не уточнив, скільки саме загиблих і поранених з боку українських силовиків і зазначив, що ці дані уточнюють.

За інформацією секретаря РНБО, атаки було здійснено на загони українських прикордонників в Луганській області, на блокпости військовослужбовців у Донецькій області, а також на військовослужбовців у Луганській області.

"Сьогодні готувалася широкомасштабна операція за всіма напрямками, але за всіма напрямками ворог був відбитий", - підкреслив він.

Раніше координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук повідомив, що під час зіткнень українських силовиків і представників незаконних збройних формувань під Волновахою загинули 8 учасників АТО, 18 поранені. !zn

Читайте також:

Бойовики ДНР напали на українських військових під Волновахою

Прикордонники відбили кілька атак терористів

Вибори в Україні відбудуться, навіть якщо їх буде зірвано в ряді районів на сході України

Яценюк і Аваков пообіцяли не допустити зриву виборів у Донецькій та Луганській областях