РФ стягує до українського кордону сили, які хочуть "перефарбувати" під миротворців – Турчинов

11 листопада 16:32

Закон про реінтеграцію Донбасу не дозволить Росії реалізувати свої задуми, упевнений секретар РНБО.

 

Російська Федерація почала стягувати до кордонів України військові сили, які хоче "перефарбувати" під миротворців ООН, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов у коментарі "Українській правді".

За його словами, переговори про введення миротворчої місії на схід України ведуться дуже серйозні.

"Але всі спроби Росії "перефарбувати" свої сили, які вона вже почала стягувати до кордонів України, під миротворчі будуть марними", - зазначив секретар РНБО.

Своє припущення він пояснює імовірним ухваленням закону про реінтеграцію Донбасу: "Цей закон не дозволить Росії реалізувати свої задуми".

Раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив про те, що Україна, США, Німеччина і Франція вже практично розробили спільний проект резолюції ООН по миротворцям у Донбасі.

Як повідомлялося раніше, спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер висловив думку, що резолюція ООН щодо введення миротворців у Донбас може бути готова до кінця року.

Докладніше про перспективи розміщення миротворчої місії ООН в Донбасі читайте у статті Сергія Рахманіна "Миротворчість і мироігрища" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".