Рейтинг країн для інвестицій і бізнесу: Україна на 49 місці, Польща друга

10 липня 15:22

Найвищий бал Україна отримала у категорії "Освіта". Найбільш низькі в категорії "Ринковий потенціал".

 

В рейтингу провідного в світі бізнесу і технологій американського журналу CeoWorld Magazine найкращих країн для інвестицій і ведення бізнесу України посіла 49 місце з 67 країн, в той час як сусідня Польща стала другою в рейтингу. Рейтинги були засновані на 11 різних факторах, включаючи корупцію, свободу (особисту, торговельну та грошову), робочу силу, захист інвесторів, інфраструктуру, податки, якість життя, бюрократизм і технологічну готовність.

Малайзія стала найкращою країною у світі для інвестицій або ведення бізнесу в 2019 році. Польща взяла срібло, далі йдуть Філіппіни (3), Індонезія (4) і Австралія (5). Займаючи перше місце серед 67 країн, Малайзія продовжує залишатися найбільш привабливим місцем для інвесторів і бізнесменів.

Шосте місце у рейтингу отримав Сінгапур, за ним слідують Індія, Чехія, Іспанія і Таїланд. Велика Британія, США, Китай і Японія посіли 16-е, 18-е, 24-е і 32-е місця відповідно серед кращих країн світу для інвестицій або ведення бізнесу в 2019 році.

Україна зайняла 49 місце в списку. У цілому країна в рейтингу набрала 57,5 балів, відставши від Малайзії на 28,3 бала. За критерієм економічної стабільності Україна отримала 59 балів, у державній політиці 76, кваліфікація працівників – 59, інституційна структура – 83, освіта і дослідження – 85, ринковий потенціал – 40, а за відкритість торгівлі Україна отримала 70 балів.

В кінці 2018 року Україна піднялася на п'ять позицій у світовому рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business 2019 Світового банку (СБ), і, як результат, зайняла 71 місце серед 190 країн.