Ремонт "мосту парі" у Дніпрі: поліція оголосила у розшук посадовців міськради

16 вересня 16:19

Поліція "завітала" до чиновників з обшуками після того, як мер Дніпра виграв парі. Їх підозрюють у привласненні майже 30 млн грн.

 

Поліція оголосила в розшук посадовців Дніпровської міської ради, підозрюваних у привласненні 29,5 млн гривень на ремонті Нового мосту, повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

"Заступника міського голови, начальників управління міськради та особу, яка здійснювала технічних нагляд, підозрюваних у привласненні 29,5 млн грн бюджетних коштів, оголошено у розшук у зв'язку з переховуванням від слідства", - йдеться у повідомленні.

Засновнику товариства-підрядника, що проводило ремонт, обрано запобіжний захід у вигляді 60 діб арешту з альтернативою понад 40 млн гривень застави, начальник дільниці триматиметься під вартою з можливістю внесення застави у 1 млн гривень.

Кримінальне провадження за фактом привласнення бюджетних коштів під час ремонту мосту відкрито за ч.5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, чиновники міськради уклали з підрядником договори на проведення будівельно-монтажних робіт з капітального ремонту автомобільного мосту через Дніпро вартістю 375 млн гривень.

Під час ремонтних робіт підрядник свідомо допустив низку порушень: використовував бетон нижчого класу міцності, некондиційні металоконструкції і будматеріали за завищеним цінами. Що дозволило зловмисниками привласнити виділені на ремонт кошти.

Нагадаємо, 12 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що міський голова Дніпра Борис Філатов повинен завершити якісний ремонт Нового мосту до Дня міста – 14 вересня, інакше мер повинен піти у відставку. Щодо цього мер та президент уклали парі. Міст був зданий достроково – 7 вересня, фактично, Філатов виграв.

Автодорожній міст через річку Дніпро побудований у жовтні 1966 року. До 2017-го капітальний ремонт мосту не проводився. Загальна довжина мосту – 1477,43 м, з урахуванням правобережного шляхопроводу над вул. Січеславська Набережна.