Разом з бойовиками "ДНР" у Комінтернове увійшов підрозділ ЗС Росії – ІС

24 грудня 10:28

Відзначені спроби російських військовослужбовців обмежити множинні акти мародерства з боку бойовиків.

 

У "зоні Комінтернове" (Водяне-Комінтернове-Заїченко) бойовики розширюють свою присутність, перекидаючи додаткові сили і здійснюючи інженерне обладнання місцевості, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"Йде перекидання сил і засобів на правий фланг - зафіксована перекидання з боку Новоазовська у напрямку до Заїченко в доповнення до раніше перекинутим озброєнь ще до 6 од. ББМ (в основному БМП-2, пара МТ-ЛБ з ЗУ-23-2). З боку Хомутовському степу через н. п. Рози Люксембург і Порохня в даний район висувається ще одна бронегруппа – 3 танки, 2 МТ-ЛБ (з двома буксируемыми протитанковими знаряддями МТ-12), 4 од. БТР-80, 1 од. БРДМ-2", - пише він.

Крім того, разом з посиленою "мотострілецькою ротою" бойовиків в н. п. Комінтернове увійшов підрозділ ЗС РФ.

"Відзначені спроби російських військовослужбовців обмежити множинні акти мародерства з боку бойовиків "ДНР" в даному н. п", - додає Тимчук.

Оперативные данные группы "Информационное Сопротивление".Не смотря на объявленное "установление перемирия" на период п...

Опубликовано Дмитрием Тымчуком 23 декабря 2015 г.

Нагадаємо, згідно з домовленостями, досягнутими учасниками Тристоронньої контактної групи в Мінську 22 грудня, з 00:00 23 грудня в Донбасі введено "повний і беззастережний режим тиші".

22 грудня бойовиків незаконних збройних формувань зайняли селище Комінтернове Донецької області, який знаходиться в "сірій зоні". Терористи розмістили у населеному пункті бронетехніку та інші заборонені Мінськими домовленостями озброєння. Відстань від Комінтернового до Маріуполя достатня для використання 120-мм мінометів і висунення ДРГ в напрямку цього міста.

Цього ж дня бойовики відкрили з населеного пункту вогонь по українських позиціях у районі Маріуполя, також спробували відправити ДРГ у тил сил АТО.

За інформацією групи "Інформаційний спротив", у зоні АТО готується новий наступ бойовиків. У свою чергу українська розвідка охарактеризувала ситуацію в зоні АТО як складну, а також попередила про те, що бойовики готуються до відновлення масштабних бойових дій в Донбасі.