Рада заборонила розміщення реклами на ліхтарях і тролейбусних проводах

03 липня 17:51

Автори законопроекту апелюють до збереження автентичності та просторової композиції об'єктів культурної спадщини і архітектурних ансамблів.

 

Верховна Рада схвалила зміни до закону "Про рекламу" (щодо використання окремих елементів благоустрою та контактної мережі при здійсненні рекламної діяльності). Законопроект №3454 підтримали 226 народних депутатів.

Згідно з прийнятим законом, "розміщення реклами та/або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення забороняється".

Як зазначається в пояснювальній записці, закон "має обмежити тотальне панування у міському просторі рекламоносіїв, яке призвело до візуального засмічення наших вулиць та площ, має сприяти збереженню автентичності та просторової композиції об'єктів культурної спадщини та архітектурних ансамблів, покращити ситуацію у сфері безпеки дорожнього руху".

У червні У Верховній Раді зареєстрований проект змін до закону "Про рекламу" (щодо мови реклами). Проектом закону пропонується викласти статтю 6 закону "Про рекламу" в наступній редакції: "Мовою реклами в Україні є державна мова. Об'єкти права інтелектуальної власності у рекламі використовуються на тій мові, на якій їм надана правова охорона відповідно до законодавства про інтелектуальну власність".