Рада ратифікувала угоду про 120 млн євро кредиту від ЄІБ на освіту

08 листопада 11:53

Кінцевими одержувачами коштів ЄІБ будуть державні вищі навчальні заклади України.

 

Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ). Проект закону №0160 підтримав 231 народний депутат.

Згідно з документом, ЄІБ надасть кредит на 120 млн євро для реалізації проекту "Вища освіта України". Також будуть залучені 10 млн євро гранту від фонду E5P.

З української сторони передбачається співфінансування проекту (зокрема податкових і митних платежів) за рахунок коштів державних вищих навчальних закладів - учасників проекту.

Позичальником буде виступати Міністерства фінансів України. Відповідальним виконавцем визначено Міністерство освіти і науки України.

Кінцевими бенефіціарами проекту будуть державні вищі навчальні заклади, що відповідають визначеним в рамках реалізації проекту критеріям.

Загальний період погашення позики: до 20 років (у тому числі пільговий період з погашення основної суми боргу до 5 років).

У грудні 2016 року Кабінет міністрів схвалив залучення кредиту в розмірі 120 млн євро Європейського інвестиційного банку для реалізації проекту "Вища освіта України".