Рада має намір поліпшити умови утримання у в'язницях

09 грудня 13:49

Засудженим нададуть право на короткострокові побачення з родичами або іншими особами без присутності працівника колонії.

 

Верховна Рада ухвалила за основу зміни до Кримінально-виконавчого кодексу України (щодо покращення умов тримання засуджених). Законопроект №2685 підтримав 241 народний депутат.

Законопроектом пропонується внести зміни до статей 17 Кримінально-виконавчого кодексу України.

Проектом, зокрема, передбачається надати право засуджених на короткострокові побачення з родичами або іншими особами без присутності працівника колонії і уточнити кількість і порядок побачень.

Законопроект також уточнює про норми медико-санітарного забезпечення засуджених, порядку листування, телефонних розмов; подання клопотання про помилування засудженими до довічного позбавлення волі після відбуття ними не менше 15 років призначеного покарання і т.п.

26 листопада Верховна Рада внесла зміни до Кримінального кодексу (щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання). Згідно із законом, "зарахування судом строку попереднього ув'язнення у разі засудження до позбавлення волі в межах того ж кримінального провадження, в рамках якого до особи було застосовано попереднє ув'язнення, провадиться з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі".