Путін дав російське громадянство колишньому заступнику Захарченка

16 серпня 22:08

При Януковичі Дмитро Ворона встиг попрацювати на керівних посадах в МВС, Мін'юст і ДМС.

 

Колишній заступник міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка Дмитро Ворона отримав російське громадянство, передає "Радіо Свобода".

У роки президентства Віктора Януковича Ворона встиг попрацювати на керівних посадах у МВС, Міністерстві юстиції та Державній міграційній службі.

У 2010 році він був звільнений з посади заступника міністра внутрішніх справ і призначений головою ДМС. Вже наступного року Ворона повернувся вдо МВС на посаду заступника міністра – керівника апарату міністерства, а у 2012 році – став заступником голови Мін'юсту.

У 2014 році, після Революції Гідності та російської анексії Криму, Ворона втік на окупований півострів. У 2018 році кримські ЗМІ згадували про нього як про радника голови окупаційної адміністрації Криму Сергія Аксьонова. Також повідомлялося, що колишній заступник Захарченка може обійняти посаду так званого "віце-прем'єра з питань ЖКГ, енергетики і транспорту. Незважаючи на це, за даними ЗМІ, Ворона неодноразово відвідував материкову Україну.

Тим часом Печерський райсуд Києва заочно заарештував Віталія Захарченка. Керівника МВС часів Януковича підозрюють у відмиванні 10 млрд гривень через "Смартбанк". Захарченку також інкримінують організацію терору проти учасників Революції Гідності.

4 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про завершення досудового слідства стосовно Віктора Януковича, ексочільника СБУ Олександра Якименка та ексміністра внутрішніх справ Віталія Захарченка у справі про злочини проти Майдану.

Докладніше про ситуацію з розслідуванням злочинів проти Євромайдану читайте у статті Євгенії Закревської "Суд у справі Майдану", а також в інтерв'ю з головою Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергієм Горбатюком у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".