Пункти пропуску та прикордонні підрозділи пройдуть шенгенське оцінювання

17 квiтня 17:12

Оцінювання визначить ефективність процедур щодо виявлення підроблених документів та викрадених автомобілів.

 

У рамках міжнародного проекту TWINNING представники Державної прикордонної служби спільно з європейськими експертами проведуть шенгенське оцінювання українських пунктів пропуску та окремих прикордонних підрозділів, повідомляє прес-центр ДПСУ.

Оцінювання визначить ефективність процедур щодо виявлення підроблених документів та викрадених автомобілів.

Повідомляється, що робота спільних груп почалася 15 квітня в Києві з організаційної зустрічі. Експерти ознайомилися з основними характеристиками встановлених вимог до пунктів пропуску, обговорили робочу програму, визначили мету і завдання кожному учаснику групи, відзначили пріоритети оцінювання.

У понеділок, 16 квітня, три групи експертів, серед яких також представники прикордонних відомств ФРН, Литви, Польщі та Представництва ЄС в Україні, вже працювали в пунктах пропуску для повітряного сполучення Львова, Харкова і Одеси.

Протягом тижня відбудуться візити до низки ПП, серед яких "Дніпропетровськ", "Краковець", "Гоптівка", "Ужгород", "Плетенівка", "Чоп", "Іллічівський морський торговельний порт", "Миколаївський морський торговельний порт" і "Херсонський морський торговельний порт". Крім цього, окремі експерти працюватимуть в Одеському загоні морської охорони і управлінні морської охорони Адміністрації Держприкордонслужби.

За вказаний період відбудеться практична апробація Інструкції, особлива увага приділятиметься наявності обладнання, необхідного для якісного виконання завдань в кожному пункті пропуску. За результатами оцінки європейські партнери опрацюють звіт для подальшого використання в роботі щодо підвищення ефективності контрольних процедур на кордоні.

Держприкордонслужба 10 квітня розпочала спільну прикордонну операцію "Кордон-2018", яку проводитиме із прикордонними відомствами суміжних держав. Триватиме вона до 30 листопада та направлена на зниження рівня протиправної діяльності на кордоні, зокрема протидії нелегальній міграції, незаконному переміщенню підакцизних товарів, контрабанді наркотиків, зброї та боєприпасів.