Провокації з георгіївськими стрічками стали причиною сутичок біля парку Вічної слави в Києві

09 травня 12:40

Перші сутички почалися біля метро "Арсенальна" в Києві, тепер ситуація загострилася" біля парку Вічної слави.

 

У Києві біля парку Вічної слави почалися сутички, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Акція "Безсмертний полк" почалася від станції метро "Арсенальна" в 11:00 ранку, в ній брали участь понад 100 осіб. Люди прийшли з фотографіями своїх родичів, які брали участь у Другій світовій війні.

Планувалося, що вони колоною пройдуть до парку Вічної слави і покладуть квіти до меморіалу Невідомому солдату. Спочатку все йшло без провокацій, люди підходили, клали квіти, але потім у натовпі з'явилися люди з георгіївськими стрічками і з забороненої комуністичною символікою. Пізніше підтягнулися невідомі особи з червоно-чорним прапором, які заблокували меморіал Невідомому солдату і перешкоджали і не давали людям з комуністичною символікою і георгіївською стрічкою покласти квіти. Всіх інших вони спокійно пропускали. Потім сталася сутичка цих невідомих осіб з правоохоронцями", - повідомив кореспондент телеканалу.

Раніше повідомлялося, що сутички сталися біля станції метро "Арсенальна". Один з учасників акції помітив георгіївську стрічку в однієї з жінок і захотів її зняти. Між ними відбулася сутичка. Після поліцейські вивели хлопця з натовпу, щоб уникнути подальшого конфлікту. Далі учасники акції попрямували до могили Невідомому солдату.