Протягом дня бойовики 15 разів порушили перемир'я в зоні АТО

13 грудня 19:20

Терористи продовжують використання заборонених Мінськими домовленостями озброєнь.

 

У неділю, 13 грудня, бойовики незаконних збройних формувань 15 разів відкривали вогонь по позиціях сил антитерористичної операції, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Прицільним вогнем зі стрілецької зброї та гранатометів терористи обстріляли позиції українських військових у Новгородському і Отпитному. Також працювали ворожі снайпери.

Красногорівка та Зайцеве були обстріляні прицільним вогнем з 82-хміліметрових гранатометів, які, згідно з Мінськими домовленостями, мають бути відведені від лінії зіткнення.

Крім того, неприцільний вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів вівся по населених пунктах Піски, Опитне, Новгородське, Майорськ, Луганське та Зайцеве.

Як повідомлялося раніше, за попередню добу в зоні АТО ніхто з українських військовослужбовців не загинув і не був поранений.

У суботу, 12 грудня, у районі Новотроїцького бойовики протягом двох годин стріляли по позиціях сил АТО з танків і БМП. Раніше в суботу спікер адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив, що в зоні АТО за добу загинув один український військовий, ще двоє отримали поранення. Однак він зазначив, що всі три випадки сталися поблизу Пісок.