Прорив тепломережі у Києві: прокуратура змінила кваліфікацію у провадженні

14 сiчня 14:37

Загальна кількість постраждалих ще уточнюється.

 

Прокуратура Києва змінила кваліфікацію у провадженні щодо розриву теплотраси з гарячою водою на вулиці Антоновича біля ТРЦ Ocean Plaza. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Відомості внесено до ЄРДР за попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 275 ККУ (Порушення під час розроблення, конструювання, виготовлення чи зберігання промислової продукції правил, що стосуються безпечного її використання, а також порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов'язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого).

За даними прокуратури, невідкладну меддопомогу було надано дев'ятьом постраждалим. За інформацією медичних установ, стан госпіталізованих задовільний. Загальна кількість постраждалих наразі уточнюється.

Раніше було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270-1 (Умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, що у Києві затопило торгово-розважальний центр Ocean Plaza на Либідській. Причиною став порив труби. За інформацією рятувальників, із маршрутного таксі, а також із тролейбуса, що стояв поруч і опинився в паровій завісі, винесли сімох осіб. Гаряча вода потрапила на нульовий поверх магазину "Ашан" і перший поверх ТРЦ Ocean Plaza. Всіх працівників і відвідувачів вивели на безпечну відстань. Рятувальники на руках винесли з будівлі шістьох осіб, а також витягли мікроавтобус з провалу.

Ліквідацію пошкодження магістрального трубопроводу поблизу ТРЦ Ocean Plaza повинні завершити вранці 15 січня.