Пропагандистський телеміст "Надо поговорить" проведуть на російському телебаченні

10 липня 18:37

Російських і українських учасників пропагандистського заходу запросили до студії телеканалу "Росія 1".

 

Пропагандистський телеміст між Україною та Росією "Надо поговорить" все ж проведуть на рупорі Кремля - російському телеканалі "Росія 1", повідомив формальний власник телеканалу NewsOne, найближчий соратник проросійського політика Віктора Медведчука Тарас Козак.

Раніше взяти участь у проведенні телемосту мав намір і телеканал Козака, але після громадського резонансу NewsOne заявив про скасування телемарафону з російськими пропагандистами.

"Спасибі вашим журналістам, які цю тему не залишають, тому що частка російського телебачення в Україні теж є, є супутникові тарілки, і люди дивляться, люди бачать правду, бо хотіли поговорити без політики", - заявив Козак на зустрічі з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим у Москві.

Згідно з телепрограмою на сайті "Росії 1", телемарафон відбудеться у п'ятницю, 12 липня, о 18:00, пише "Інтерфакс". Російських і українських учасників пропагандистського заходу запросили до студії телеканалу.

8 липня один з найвідоміших російських пропагандистів, ведучий телепрограми "Вести недели" на рупорі кремлівської пропаганди, телеканалі "Росія 24" Дмитро Кисельов заявив, що 12 липня спільно з медведчуківським телеканалом NewsOne буде проведено телеміст під назвою "Надо поговорить".

СБУ ініціювала позачергове засідання РНБО через можливе проведення пропагандистського телемосту, а також запропонувала запровадити санкції юридичних осіб, які здійснюють мовлення під логотипами "112 Україна" і NewsOne.

Після громадського резонансу NewsOne заявив про скасування телемарафону з російським пропагандистським телеканалом. Генеральна прокуратура повідомила, що зареєструвала провадження про замах на вчинення державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривній діяльності проти України.

Згодом генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що за результатами проведеної СБУ і ГПУ роботи виявлено прямий зв'язок телеканалу NewsOne і російського "Промсвязьбанка", який обслуговує державне оборонне замовлення країни-агресора.