Пропаганда була прелюдією війни в Донбасі – директор Jigsaw

14 вересня 18:23

За словами Джареда Коена, РФ почала дезінформувати населення Донбасу для того, щоб отримати можливість нанести удар.

 

Засновник і виконавчий директор Jigsaw Джаред Коен вважає, що Росія в Донбасі розгорнула пропаганду в якості першої військової атаки. Про це він заявив під час дискусії "Втручання у вибори, дезінформація, і майбутнє демократії в Україні і на Заході" в рамках 15-ї щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) "Майбутнє покоління", організованої Фондом Віктора Пінчука.

"Те, що ви бачите, коли вирушаєте в Донбас - це різнопланові атаки, де дезінформація є прелюдією до фізичних атак. Вони розгорнули пропаганду для можливості нанесення першого удару", - сказав Коен.

Як повідомлялося раніше віце-президент Європейської комісії з питань євро і соціального діалогу, фінансової стабільності, фінансових послуг та Спілки ринків капіталу Валдіс Домбровскіс заявив про те, що на тлі торгових воїн, ЄС залишається відкритим для торгівлі. Крім того у Євросоюзу здорові відносини з Україною.

У Мистецькому Арсеналі в Києві проходить 15-я Щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES) "Майбутнє всього покоління" (The Next Generation of Everything). Нинішня зустріч YES присвячена майбутньому і підготовку до майбутніх критичних змін. Пряму трансляцію форуму дивіться на ZN.UA.