Прокурори роблять все, щоб ймовірного замовника вбивства Каті Гандзюк не було покарано

18 жовтня 13:25

Юридично все оформлено так, що в будь-який момент спливе термін можливості притягнення Мангера до відповідальності.

 

Більше року батько Каті Ганзюк захищає пам'ять своєї дочки в судах, на мітингах. Активістку з Херсона влітку 2018 року було облито кислотою місцевими бандитами. Через три місяці Каті Гандзюк не стало. Замовники та організатори цього злочину досі не понесли покарання, а феодальна система беззаконня в країні продовжує зміцнюватися. Про це в своєму інтерв'ю DT.ua розповідає Віктор Ганзюк.

"Мангеру була пред'явлена підозра в замовленні вбивства. Його заарештували з правом внесення застави й одразу ж відпустили під особисте зобов'язання, - говорить Віктор Гандзюк. - Але через відсутність Левіна справа не розслідується. Левін – це серійний вбивця, кілер, якому було висунуто обвинувачення в 15 вбивствах. Він сидів у СІЗО, а потім, у результаті якихось збігів поправок Лозового та закону Савченко, вийшов на свободу. І, уявіть собі, всього через три місяці ця людина стає помічником депутата обласної ради та радником голови обласної ради -Мангера. Коли почалися арешти, ми вже знали це ім'я. І Катя знала".

"Але його ніхто не тривожив, а потім він спокійно виїхав, щойно почалися затримання виконавців, - продовжує батько Каті Гандзюк. - У медіа й у слідства є такі - я думаю, небезпідставні - дані, що його попередив очільник поліції області Меренков. Який за це через місяць отримав генерала від Порошенка. Левін за кордоном. Завжди на зв'язку з адвокатами Мангера. Дає інтерв'ю. Про нього, взагалі, надовго забули й тільки навесні цього року раптом згадали, оголосивши в міжнародний розшук. Але я маю такі дані, що особливо його ніхто не шукає".

"Нам ніхто не давав читати справу Павловського та Левіна, щоб ми могли зрозуміти, чи існує прямий зв'язок від виконавців через організаторів - до замовників. На сьогодні все офіційне слідство замкнулося на Левіні, якого немає в Україні. У результаті, справу Левіна/Мангера виділено в особливе провадження. І розслідування призупинили. Не продовживши терміни розслідування Мангеру. При цьому юридично все оформлено так, що в будь-який момент спливе термін можливості притягнення його до відповідальності. Тобто якщо справу буде відновлено за рішенням суду, то термін вже вважатиметься таким, що сплив. І притягнути Мангера до відповідальності буде неможливо", - завершив Віктор Гандзюк.

Раніше Віктор Гандзюк заявляв, що ні організатори, ні замовники вбивства його доньки не покарані. Покарані тільки виконавці, причому дуже умовно. За замовне вбивство з обтяжуючими обставинами, скоєне особливо жорстоким способом, вони отримали мінімальні строки - від трьох до шести років.

Віктор Гандзюк заявив також, що Зеленський скористався ім'ям убитої Каті Гандзюк на виборах, а зараз ігнорує розслідування

Зі слів батька Каті Гандзюк стало відомо, що Порошенко сприяв вилученню доказів проти однопартійців, і лінія можливих замовников Гордєєва-Рищука, які діяли в зв'язці з Мангером завдяки Петру Порошенку лишилася не розробленою.

Також Гандзюк розповів, що Ігор Павловький - організатор замаху на Катю Гандзюк може вийти на свободу із зали суду.

Детальніше читайте в матеріалі Інни Ведерникової "Віктор Гандзюк. Смерть, задвинута в стіл президента" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Повну відеоверсію інтерв'ю с батьком Каті Гандзюк дивіться тут