Прокуратура вимагає узяти соратника Медведчука Лесика під арешт

12 березня 21:18

У прокуратурі хочуть домогтися обрання запобіжного заходу для голови Харківського територіального ради руху "Український вибір - право народу".

 

Прокуратура Харківської області подала апеляцію на запобіжний захід у відношенні голови Харківського територіального ради руху "Український вибір - Право народу" Андрія Лесика, підозрюваного в опорі працівникові СБУ та заподіяння йому легких тілесних ушкоджень, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми сьогодні подали апеляцію. Вимагаємо обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

У прес-службі також підтвердили, що Лесику хочуть обрати запобіжний захід у новій справі.

"Своїми умисними протиправними і злочинними діями Лесик здійснив в ідеальній сукупності кримінальні правопорушення-злочини, передбачені ч. 2 ст. 342 і ч. ст. 345 КК України, тобто опір працівникові правоохоронного органу при виконанні службових обов'язків, умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням працівником службових обов'язків", - сказали в прес-службі прокуратури.

Раніше повідомлялося, що голові Харківського територіального ради руху "Український вибір - право народу" Андрію Лесику, якого не так давно звільнили з-під варти, вже висунули підозру у опорі співробітникам СБУ і заподіянні їм легких тілесних ушкоджень.

Голову харківського відділення проросійського руху "Український вибір - право народу" Андрія Лесика 15 грудня співробітники СБУ затримали в Луганській області й доправили до Харкова. Того ж дня суд заарештував його без права внесення застави. Апеляційний суд залишив запобіжний захід без змін.

Лесику інкримінують злочин, передбачене ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади).

За даними слідства, будучи депутатом Харківської міськради, Лесик закликав до зміни кордонів України, пропонував блокувати транспортні розв'язки, щоб не давати пересуватися по місту військовим і поліції, а також провести незаконний "референдум" і не підкорятися вимогам законної влади.

За результатами підготовчого засідання Андрія Лесика, якого підозрюють у сепаратизмі, звільнили з-під варти.