Прокуратура відкрила справу через арешт українця в анексованому Криму

23 сiчня 18:10

Прокуратура Криму (Київ) почала провадження за статтею про незаконне позбавлення волі.

 

Прокуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження через затримання українця в окупованому селі Добре Сімферопольського району, а також через його арешт, повідомила пресслужба відомства.

"23 січня 2020 року, відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі) за фактом затримання в селі Добре Сімферопольського району і позбавлення волі окупаційними "правоохоронцями" громадянина України, мешканця Автономної Республіки Крим", - йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що "правоохоронці" анексованого Росією Криму затримали українця, нібито за підозрою в злочинах, передбачених статтями 275 Кримінального Кодексу РФ (держзрада). Після цього підконтрольний Кремлю "Київський районний суд Сімферополя заарештував кримчанина.

Раніше повідомлялося про те, що в московському СІЗО "Лефортово" чотири місяці незаконно утримують кримчанина Івана Яцкіна. Інформацію про затримання українця в анексованому Криму і його конвоювання з півострова ФСБ Росії замовчувала два місяці. Спецоперацію із затримання Яцкіна Федеральна служба безпеки проводила в режимі суворої секретності, про затримання українця й те, що стосовно нього розпочато справу, нікому не було відомо.