Прокуратура озвучила головну версію загибелі депутата Тимчука

20 червня 23:58

Правоохоронні органи вивчають всі обставини події.

 

Прокуратура вважає головною версією загибелі депутата Дмитра Тимчука самогубство. Про це поінформувала прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець, передає Громадське.

За її словами, слідство має інформацію про те, що останнім часом загиблий перебував у депресивному стані, а останній тиждень взагалі не виходив з дому, як і в день смерті.

В день смерті, 19 червня, в квартирі Тимчука провели огляд, вилучили речові докази - пістолет, магазин з патронами, гільзу.

"Крім того були взяті змиви з рук, частин тіла, одягу загиблого і жінки, яка була в приміщенні - на предмет виявлення слідів порохових газів, - розповіли в прокуратурі.

Максимець підтвердила, що в квартирі було дві людини - "загиблий і жінка, це встановлено з камер відеоспостереження - у коридорі на вході в квартиру, інших осіб у квартирі не перебувало".

Раніше поліція кваліфікувала справу за статтею "умисне вбивство". Народний депутат Дмитро Тимчук загинув у середу, 19 червня. Причиною смерті стало вогнепальне поранення в голову.

З березня 2014 Дмитро Тимчук став координатором групи "Інформаційний опір", яка детально висвітлювала події в Криму, російську агресію в Донбасі, диверсійно-підривну діяльність РФ в Україні.

На позачергових виборах у Раду в 2014 році Тимчук був обраний народним депутатом за списком "Народного фронту", згодом став членом парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони.