Прокуратура оголосила Вишинському ще одну підозру

06 липня 16:44

Керівника "РИА Новости Украина" підозрюють у незаконному зберіганні вогнепальної зброї.

 

Підозрюваному у державній зраді керівнику видання "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському оголосили про підозру у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила в п'ятницю, 6 липня, прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Підозрюваному у держзраді Кирилу Вишинському повідомлено про ще одну підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.263 (незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї і боєприпасів) КК України. В ході проведених обшуків в орендованому індивідуальному банківському сейфі Вишинського було виявлено та вилучено пістолет та набої до нього", - написала Сарган.

Вона також зазначила, що за результатами судово-балістичної експертизи, пістолет є вогнепальною зброєю - FN Browning M1906.

15 травня співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим повідомили про розкриття діяльності мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Зокрема, провели обшуки в офісі "РИА Новости Украина" і затримали керівника видання Кирила Вишинського. Йому вручили повідомлення про підозру за статтею 111 КК - державна зрада.

17 травня Херсонський міськсуд обрав запобіжний захід Вишинському у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

За даними слідства, на проведення підривної діяльності проти України Вишинський отримував щомісяця 53 тисячі євро. Видання публікувало матеріали, які виправдовують анексію Криму, а також на підтримку терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР".

На засіданні суду 1 червня Вишинський публічно заявив про відмову від українського громадянства і звернувся за допомогою до президента РФ Володимира Путіна. У Державній міграційній службі пояснили, що Вишинський не зможе вийти з українського громадянства. Відповідно до законодавства, цього не можна зробити після вручення повідомлення про підозру, а також після обвинувального вироку суду.