Прокуратура оголосила підозру Ляшку, просить арешт без застави

18 листопада 14:49

Клопотання про обрання запобіжного заходу розглядатиме Бориспільський суд.

 

Бориспільська місцева прокуратура у понеділок, 18 листопада, оголосила підозру лідеру "Радикальної партії" Олегу Ляшку через його бійку з народним депутатом і головою комітету з енергетики Андрієм Герусом.

Ексдепутату інкримінували ч. 2 статті 346 Кримінального кодексу – погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча, умисне заподіяння середньої тяжкості тілесних ушкоджень чи легких тілесних ушкоджень, нанесення побоїв чи вчинення інших насильницьких дій у зв'язку з їх державною або громадською діяльністю.

Вручення підозри підтвердив і сам Ляшко на своїй сторінці в Facebook.

Прокуратура просить суд обрати йому запобіжний захід у вигляді арешту без альтернативи застави. "До суду направлено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - повідомили "Українським новинам" в прес-службі ГПУ.

Клопотання розглядатиме Бориспільський суд Київської області.

На початку листопада Ляшко та Герус побилися в аеропорту "Бориспіль". "Радикал" звинуватив "слугу народу" в тому, що той відкрив імпорт електроенергії з країни-агресора Росії, чим зрадив національні інтереси України.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада дозволила імпортувати електроенергію з Білорусі та Росії за двосторонніми договорами. Зміни в закон про ринок електроенергії парламент вніс законопроєктом №1084 "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії". Документ підтримали 265 народних депутатів на засіданні 18 вересня.