Прокуратура оголосила нові підозри фігурантам справи Гандзюк

27 лютого 11:56

У справі угрупування, яке напало на журналістку, з'явилися нові деталі.

 

Офіс Генпрокурора та прокуратура Херсонської області повідомили повідомили про підозру чотирьом особам, задіяним у справі Катерини Гандзюк. Підозрювані були в організації, яка залякувала активістів, повідомили у пресслужбі Офісу Генерального прокурора України.

Детективи знайшли нові деталі у справі, зокрема за версією слідства, підозрювали викрали автівки на суму близько 5 млн гривень. Прокуратура провела 10 обшуків за місцями проживання фігурантів і можливого зберігання речових доказів.

"Зазначені слідчі і процесуальні дії відбулися за нововиявленими обставинами у провадженнях за фактом нападу на Катерину Гандзюк та створення вказаної злочинної організації, в яких прокурори Офісу Генпрокурора здійснюють процесуальне керівництво, і є продовженням спільної спецоперації за участі Офісу Генпрокурора, СБУ і Нацполіції 20 січня 2020 року з метою припинення діяльності злочинної організації" - йдеться в повідомленні пресслужби.

Про підозру повідомили чотирьом,в тому числі керівнику злочинної організації - колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань. Наразі він перебуває під вартою.

Окрім того, 26 лютого суд дозволив перевести окремих співучасників нападу на Катерину Гандзюк до установи попереднього ув'язнення в Києві. Зараз вони відбувають покарання відповідно до вироку Покровського райсуду Дніпропетровської області від 6 червня 2019 року, для участі у слідчих та процесуальних діях.

Учасникам угрупування інкримінують ч. 3 ст. 289 КК України ("Незаконне заволодіння транспортним засобом").

Раніше повідомлялось, що Адвокати голови Херсонської облради Владислава Мангера не хочуть чекати на екстрадицію з Болгарії кримінального авторитета Олексія Левіна (Москаленка) і просять суд відновити провадження у справі про вбивство радниці мера Херсона Катерини Гандзюк.