Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Вишинського

06 березня 12:28

Справу по суті розглядатиме Подільський районий суд столиці.

 

Прокуратура АР Крим передала до Подільського райсуду Києва обвинувальний акт щодо головного редактора агентства "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, якого звинувачують у державній зраді та низці інших злочинів, повідомила прес-служба прокуратури. Обвинувальний акт скерували 6 березня.

"Сьогодні, 06.03.2019 року, прокуратура АР Крим, за результатами досудового розслідування, скерувала до Подільського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно керівника незареєстрованої організації "РИА Новости Украина" для розгляду по суті", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що Вишинського звинувачують у вчиненні злочинів за такими статтями Кримінального кодексу України:

- стаття 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);

- стаття 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

- стаття 111 (державна зрада);

- стаття 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії);

- стаття 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Напередодні Кирилу Вишинському вручили для ознайомлення обвинувальний акт. Зазначимо, адвокат Вишинського заявляв, нібито обвинувальний акт скерували до суду 5 березня.

Як відомо, Херсонський суд в лютому продовжив запобіжний західВишинському у вигляді утримання під вартою на два місяці. 15 травня 2018 року головреду "РИА Новости" вручили повідомлення про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу - державна зрада.

У липні Вишинському також повідомили про підозру у ч. 1 ст. 263"незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів".

За даними слідства, на проведення підривної діяльності проти України Вишинський отримував щомісяця 53 тисячі євро. Видання публікувало матеріали, які виправдовують анексію Криму, а також в підтримку терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР".