Прокуратура Києва завершила розслідування вбивства Вороненкова

10 травня 16:24

Матеріали щодо розшукуваних організатора та двох співучасників виділені в окреме провадження, в якому досудове розслідування ще триває.

 

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування у справі про вбивство колишнього депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова. Як повідомляє прес-служба столичної прокуратури, сторонам кримінального провадження повідомили про завершення розслідування і відкрили матеріали слідства. Після ознайомлення сторін з матеріалами, а також з матеріалами, які можуть перебувати у захисту, обвинувальний акт направлять до суду.

У прокуратурі нагадали, що в цій справі повідомлено про підозру організатору і п'ятьом співучасникам злочину. Їхні дії кваліфіковані за п. п. 6, 11, 12 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК. Всі учасники злочинної групи здійснювали організацію і підготовку до вбивства, включаючи оренду квартир, автомобілів, зовнішнє спостереження за Вороненковим тощо.

Двоє виконавців на даний час знаходяться під вартою. Матеріали стосовно організатора (громадянина РФ Володимира Тюріна) і двох інших співучасників (уродженця Харкова Юрія Василенка та громадянина України Ярослава Левенця), які перебувають у розшуку, виділені в окреме провадження, в якому досудове розслідування ще триває.

Санкцією ч. 2 ст. 115 КК, яка інкримінується підозрюваним, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що 23 березня 2017 року у Києві застрелили екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова. Кілер відкрив по ньому вогонь біля готелю "Прем'єр Палас" у центрі столиці, куди Вороненков йшов на зустріч зі ще одним колишнім депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим.

16 червня у Павлограді Дніпропетровської області був затриманий 36-річний активіст Ярослав Тарасенко. Слідство вважає його співучасником Павла Паршова, який вбив екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова.

9 жовтня генпрокурор Юрій Луценко повідомив про те, що прокуратура передає до суду справу про вбивство Дениса Вороненкова. За його словами, фактичним замовником вбивства є підконтрольний ФСБ кримінальний авторитет Володимир Тюрін.