Прокуратура Донеччини з'ясовує обставини обстрілу військово-санітарного автомобіля ЗСУ

02 липня 02:50

Досудове слідство проводиться у рамках кримінального провадження, розпочатого відповідно до ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінально-процесуального кодексу України.

 

За фактом обстрілу бойовиками російсько-терористичних формувань військово-санітарного автомобіля Збройних сил України біля Водяного у зоні проведення операції Об'єднаних сил проводиться досудове розслідування, заявили 1 липня у прес-службі прокуратури Донецької області Facebook.

"У Донецькій області розпочато розслідування за фактом обстрілу бойовиками санітарного автомобіля ЗСУ, у результаті якого двоє військовослужбовців загинули, а один отримав поранення", – сказано у повідомленні.

Досудове слідство проводиться у рамках кримінального провадження, розпочатого відповідно до ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінально-процесуального кодексу України. Воно здійснюється під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області слідчими Головного управління Служби безпеки України у Донецькій та Луганській областях.

1 липня російсько-окупаційні війська в Донбасі обстріляли санітарний автомобіль, який евакуював пораненого українського військовослужбовця, повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook. В результаті обстрілу один з українських військових загинув, ще двоє отримали поранення.

Пізніше стало відомо про смерть одного з двох поранених при нападі – військовий медик, який перебував в автомобілі на момент атаки, помер від отриманих поранень.

Нагадаємо, 19 червня Тристороння контактна група (ТКГ) на засіданні у Мінську не змогла узгодити чергове "хлібне перемир'я" в Донбасі. У квітні російська сторона в ТКГ двічі відмовлялася погоджувати ініційоване Україною "великоднє перемир'я".

27 червня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила, що ЗСУ та бойовики випустили сигнальні ракети для позначення готовності обох сторін до розведення. Після цього команда СММ бачила, що військовослужбовці Збройних сил України і члени незаконних збройних формувань покинули свої крайні передові позиції і вийшли з ділянки розведення разом з озброєнням.

У свою чергу російсько-окупаційні війська відвели свої підрозділи з ділянки розведення сил сторін бойових дій тільки 1 липня.