Прикордонники за дорученням РНБО посилили контроль на держкордоні

01 листопада 15:01

Насамперед посилено контроль на українсько-російській ділянці.

 

Українські прикордонники посилили контроль в пунктах пропуску на державному кордоні, насамперед на українсько-російській ділянці, повідомляє прес-центр Держприкордонслужби (ДПСУ).

"Тенденції до загострення терористичних ризиків та загроз з боку осіб, що мають на меті дестабілізувати ситуацію в нашій державі, змушують сектор безпеки України значно підсилити режимні заходи, в тому числі охоронці державного кордону будуть забезпечувати посилення прикордонного контролю", - йдеться в повідомленні.

Відповідне доручення правоохоронці отримали від Ради національної безпеки і оборони (РНБО).

Повідомляється, що на держкордоні заходи будуть проводитись у всіх пунктах пропуску, і в першу чергу на українсько-російській ділянці, й щодо іноземців та осіб без громадянства, особливо з країн ризику.

До охоронних заходів будуть активно залучатись службові собаки і використовуватися технічні засоби контролю.

У ДПСУ відзначають, що в разі виявлення підозрілих осіб прикордонники будуть проводити особисті огляди спільно з представниками Державної фіскальної служби, а також залучати співробітників Служби безпеки для поглибленого огляду всього без винятку транспорту, на якому в'їжджають в Україну такі особи.

В рамках доручення РНБО Держприкордонслужба погодила питання співпраці з усіма силовими структурами держави для реалізації необхідних заходів.

Нагадаємо, що раніше правоохоронні відомства України отримали доручення посилити антитерористичний контроль у зв'язку з активізацією роботи російських спецслужб, спрямованої на дестабілізацію ситуації в країні.

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, на даний час спецслужби Російської Федерації впроваджують в Україні активну фазу плану з дестабілізації ситуації всередині країни.

"Терористичні акти, спрямовані проти журналістів, працівників СБУ, Головного управління розвідки, а також жорстоке вбивство військовослужбовця Аміни Окуєвої спрямовані на нагнітання страху, відчаю і невпевненості населення у здатності державних інститутів забезпечити правопорядок і спокій у суспільстві", - зазначив Турчинов.