Прикордонні війська України отримали від США нові катери Safe Boat 27

08 травня 04:27

Нові катери надійдуть на озброєння 10-го оперативного загону ДПСУ швидкого реагування Д. О. З. О. Р.

 

За сприяння посольства США в Україні Державна прикордонна служба України отримала в своє розпорядження два катери типу Safe Boat 27, повідомляє 7 травня Український мілітарний портал.

Нові катери надійдуть на озброєння 10-го оперативного загону ДПСУ швидкого реагування Д. О. З. О. Р. і будуть використовуватися для службово-оперативних цілей.

Призначення даного типу катерів – патрулювання та проведення рейдів. Екіпаж катера типу Safe Boat 27 становить чотири людини, однак він може брати до 20 чоловік десанту в повному спорядженні.

Як повідомлялося, у липні 2019 року США планують передати Україні ще два катери класу Island. Меморандум про передачу Україні перших двох патрульних катерів цього класу – USCGC Cushing (WPB-1321) і USCGC Drummond (WPB-1323) – восени 2018 року підписали командувач ВМС ЗСУ адмірал Ігор Воронченко і віце-адмірал Берегової охорони США Майкл Макаллістер.

Катери були виведені зі складу Берегової охорони США в 2017 році та законсервовано.

Патрульні катери класу "Айленд" - це швидкохідні патрульні катери, які будувалися в кінці 80-х – початку 90-х років для Берегової охорони США. Можуть розвивати швидкість до 54,6 км/год.

Особовий склад катери - до 18 моряків, у тому числі, три офіцери. На його озброєнні є автоматична артилерійська установка Mk 38 Mod 0 Bushmaster калібру 25 мм і два кулемети М2НВ калібру 12,7 мм Катер також обладнаний радіолокаційної станцією, на його борту є моторний човен.