Президент виключив Ложкіна, Данилюка, Насірова та Гонтареву з Нацради реформ

13 вересня 23:49

Нові керівники Мінфіну і Нацбанку зайняли місця своїх попередників у Нацраді.

 

Президент України Петро Порошенко включив до складу Національної ради реформ главу Нацбанку Якова Смолія і в. о. міністра фінансів Оксану Маркарову. Секретарем Нацради глава держави призначив Сергія Марченка, який обіймає посаду заступника глави Адміністрації президента.

"Ввести до складу членів Національної ради реформ, які беруть участь у його роботі з усіх питань,.. Маркарову Оксану Сергіївну..., Марченка Сергія Михайловича., Смолія Якова Васильовича", - йдеться в президентському указі №281/2018, підписаному 13 вересня.

Цим же указом Порошенко вивів зі складу Нацради Бориса Ложкіна, звільнивши його від виконання обов'язків заступника голови.

Зі складу Нацради також виключені екс-заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків, колишній міністр фінансів Олександр Данилюк, екс-глава НБУ Валерія Гонтарєва, екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова і член парламентської фракції "Радикальної партії" Сергій Рибалко.

Національну раду реформ при президентові України було створено у 2014 році. До її складу увійшли представники Кабміну і Верховної Ради, керівники фінансових інституцій, галузеві українські та іноземні експерти й аналітики. У грудні 2014 року Нацрада затвердила президентську "Стратегію-2020".